Hos Karro med Tess

HEJ! Det va super kul i dag! Och det gick super bra! Galopherad på åkern lite kort och sen red jag på rid banan. Tess fotade mig och Karro, min sin kamera. HÄR FÅR NI MASSA BILDER! Lite film kommer med! (i nästa inlägg!)
HAHA!, lagom galen :3
Du är den bästa som finns!
Mule :P
Karros panband :D
På ängen/åkern
WOOOII! :D
Det blåste lite
Här går hon rätt snygg! Hennes rygg är svankig, haha hon ser ut som en banan :3
Skuttade över en bom! GLAD KARRO :D
Finaste :)
GÄÄSPAR MASSOR :3
Vi blev lite trötta :P
Tack Tess för att du fotade oss! Du är bäst! :D♥

Inte på länge..

Det går ju lite upp och ner med skrivandet här.. Men det gick super Braaa igår på hoppningen och är super nöjd!
Idag ska jag till Karro och jag lägger upp en film! :D men det blir inte förts i morgon, för jag ska till Victoria och knasa! :D
PUSS


Svar på kommentar!

Sandra frånstallet (Nogger älskaren) om Awesome!:
Vad tur för dig som fick Nogger!!!!!
(Jag har svårt för att styra Nogger, och få upp henne i trav)
Men GUD VAD COOL OCH ASOM BLOGG!!!!
Denna kommentar är inte godkänd. IP: 90.142.141.143
Haha, jaa! :P
Det blir lättare ju mer du rider henne, då kommer du förstå hur hon fungerar. Men va jätte glad och jätte bestämd så ska det mog gå ;)
Tack! :)

JÄVLA SKIT!

Hej! Det gick inte så jätte bra idag. Hon testar mig hela tiden, det e nästan lite jobbigt, och idag gjorde hon det jätte mycket när jag red. Och inte heller blev det någon jävla film :( cp kamerna slutade filma efter 20-30 och jag hade inga bilder eller så på minneskortet, och den ska kunna filma i typ 2 timmar! Men det som gick helt okej var att hon gick ner i from i taven, men hon va jätte krånglig idag, dessutom vad det sämmsta underlaget att rida på snö och vatten, även fadt jag skottade halva ridbanan (ett spår) så va det så in i helvettes blött! :( så idag gick det mindre bra, men vi tar nya tag nästa helg!
Här kommer nåra söta bilder på Karro :D <3
Lilla mupphästen :3 <3
Jag skirver på måndag eller onsdag!
PUSS♥

Lets go!

Till Karro! :)


Vädret är snällt idag!

Yeeees! Idag blire film! Kanske någon bild. Ska dit om typ 2 timmar :) hoppas att det går bra idag bara! Ses i kväll!
PUSS


Hoppas att solen är hos mig i morgon!

Hej! Ska till Karro imorgon som ni redan vet. Så om det inte regnar sätter jag upp min lilla kamera på staketet så blir det en film! Så får ni ser ut det ser ut när jag rider :)
Och om det är jätte fint väder så fotar jag lite också!
Jag är ledsen för förseningar..
Men det gick jätte bra i går på hoppningen, och jag hoppade Mariska, och hon va lugn men ändå pigg! Det är så det ska va!
PUSS

INGE karro idag! :(

HELVETTES VÄDER! :( men ska dit imorgon! då blire rida! kanske kommer det en film också :)
PUSS

Awesome!

Heeeej. Det gick bra idag. Red Nogger så klart!
Som vanligt så böjer hon ju alltid på nacken och lyfter lite på ryggen, men idag som tidigare att hon går ner i form och använder rumpan också, det gjorde hon idag fast höll det länge och verkligen trampade på, och då kändes det slit bra! Fast hon rids ju av flera nybörjare och de som inte kan få ner henne i form, så ibland utan att jag gör något så ställer hon sig utåt eller slänger med huvudet, men hon tycker det är lite jobbigt, fast annars är hon så himla fin! :D Och hon är faktiskt väldigt duktig i grun och botten men det slarvas för mycket med henne, vilket är synd. Men ridskole häst som ridskolehäst inte mycket man kan göra åt saken, även fast jag rider henne rätt en gång i veckan, kanske någon annan duktig som rider henne annars men om man är en supersnäll skit gullig ponny som Nogger, då sitter de flesta nybörjarna på och då blir hon uttråkad och icke lydig, men det är bara kämpa på. Hon märker i allfall att jag kommer och då lyssnar hon bättre både när jag roder och i boxen och det är bra!
Jag har fotat lite, men lägger upp de bilderna i morgon eller senare ikväll.
PUSS

Video blogging. hej jag ser drogad och trött ut ^^

-

Svar på kommentar

Victoria om Svar på kommentar:
men nu pratar jag inte alls om hur det gick sist för dig, jag pratar om hur det gick när jag var med. och hon trampar fortfarande inte under sig, och använder därför inte bakdelen. jag SER saker, jag är inte blind, jag ser när en häst ARBETAR i FORM. de har ingenting med nosryggen att göra. 

tillexempel det Sophie skrev " Att hästen går i form/går på tygeln är för mig att hästen trampar under sig, höjer ryggen och får med sig HELA kroppen framåt samt böjer på nacken. Mig gör det inget om hästen går aningen framför eller aningen bakom lodplanet, så länge den har med sig bakbenen och ryggen ordentligt."
Denna kommentar är inte godkänd. IP: 95.209.47.15

Jag vet att dem måste trampa under sig. Men efter som hon har dåligt med muskler så blir det svårt för henne. Men så länge hästen lyfterupp ryggmusklerna och böjer på nacken så kallas det för att hästen går i form, sen kan man ju kräva ännu mer, så att den gå i perfect form eller vad man säger, och då trampar den under sig. Men vad jag vet och vad jag har hört från många andra som rider, som kan rida: hästen ska lyfta på rygg musklerna, för att det ska kallas form!
Det har ju stor betydelse hur hästen är riden tidigare osv, hur mycket muskler den har, om det är en ridskolehäst eller inte. 

Alltså, korfattat: För att det ska räknas som form/på tygeln måste hästen lyfta på ryggmusklerna och kröka på nacken. För att få den att arbeta ännumer måste man få den att trampa under sig och använda rumpmusklerna "uppåt". Då har man en så kallad perfect form! :))) <3 
Fast det skulle vart roligare om du bara hade kommenterat t.ex Va kul att det går bättre! :D 


Svar på kommentar

Victoria om Svar på kommentar!:
det är inte självklart att hon höjer ryggen när hon sänker huvet, och hon använde inte bakdelen eller trampade under sig, så det blir inte det du kallar "form"
Denna kommentar är inte godkänd. IP: 95.209.97.112

När du var med sänkte hon inte bara huvudet!  Hon krökte på nacken och nosryggen är rak, och hon lyfte på ryggen! Jag satt ju på henne och red henne! Säg inte så, du red henne inte då. Och du så INTE hur det gick i helgen, inte alls. Och bara för att hon har dåligt med muskler i rygg och rumpa betyder det inte att hon arbetar! Hon orkar ju inte lika mycket då. Hon går i form. Förklara då annars varför hon får lite smått träningsvärk och hur det kommer dig att hon tilloch med har fått mer muskler i både ryggen och rumpan? 
Bästa vän, jag vet att du kan väldigt mycket om hästar, och så kan jag. Men du har bara suttit och åkte på Karolina en ÄNDA gång, så säg snälla inte att hon inte går i form. :)

Swartlings i morgon!

Hej på er! Längtar tills imorgon! Då blire jag och snygga Nogger i ridhuset klockan fem, som vanligt alltså! :D Har bestämt mig för att det ska gå superbra, och då SKA det göra det! Jag ska ta lite bilder också, åket dit lite tidigare eftersom jag har lov!
Men nu ska jag fortsätta sega mig igenom resten av måndagen!
PUSS
image description

Svar på kommentar!

Victoria om Det går framåt!:
att böja på nacken och gå i form är två helt olika saker :) 

det hon gör är att böja nacken, hon arbetar inte minsta med kroppen, och trampar inte under sig alls.
Denna kommentar är inte godkänd. IP: 83.250.113.10

Om en häst böjer sådär på nacken lyfter dem upp ryggmusklerna, och när en häst gör båda sakerna går dem i form? Så du vet att hon inte arbetar med kroppen, du har inte ridit henne när hon arbetat. Och dessutom har du inte sätt hur det såg ut i fredags och lördags, jag bara skrev, och när du var med, hon gick i form i skritten, en häst böjer på nacken för att få upp ryggmusklerna, och när dem gör det arbetar dem, och alla hästar gör på olika sätt, presic som vi människor.

Det går framåt!

Hej! Igår och idag var en toppen dag med Karro! Jag skulle filmat går dagen, men precis innan jag skulle åka märkte jag att det inte fanns något batteri till min lilla kamera
.. *suck* Men nu ihelgen ska Tess med, då blir det filma och fota! :D
I fredags gick det bra! Vi travade och skrittade över en bom, och Karro tyckte det va kul. Fast det blåste en del och det små fåglarna var super läskiga, haha! Hennes små "hjälp vad är det skutt" va rätt gulliga. Hon gick som vanligt i väldigt fin form i skritten, och fick ner henne i traven också men inte tyckte hon det va lätt, men att trava och skritta över bomen gjorde det mycket lättare för henne att sen gå ner i form i traven. Men jag är nöjd, och hon va väldigt duktig!
Igår (lördag) körde vi med bom igen, och det gick dubbelt så bra som i fredags! Jag gjorde mycket sjänkelvikningare i både skritt och trav och  mycket bom. Som vanligt när hon är uppvärmd gick hon fint i form i skritt, och jag lyckades med en framsteg! Att hålla kvar samma form i övergång från skritt till trav, det gick JÄTTE bra! Och vilka framben! Haha! Jag är så glad, och det gick så himla bra! Och hon höll den, men det var lite jobbigt både för mig och Karro, men hon tyckte det va super kul, frustade och gäspade en massa! Jag är så glad att hon var villig att hålla formen och det gick så fint! Så det är bara att göra samma övningar, kanske att jag kör två bomar på söndagen! Hon kan ju verkligen lyfta på benen över dem!
Är ledsen över inga bilder! Men det kommer massor snart, både från swartlings och Karro!
PUSS
Så här går hon ju lätt i skritt, och så gick hon utan problem i traven! STOLT :D

NEEEEEEEEEEEEJ!

NU KOM DET MASSA SNÖ! :(((((
bllääbaja! skit rövkorv!

Till Karro snart!

Hej! Snart ska jag till Karro! Typ klockan 1 kommr jag va där, hoppas det inte regnar då, för jag har tänkt att trava över bom med henne. Ett till väldigt bra sätt att bygga upp hennes ryggmuskler!
Just u faler det bara pyttesmå snöfligor som smälter när dem träffar marken. Hoppas, hoppas, hoppas att det inte börjar regna! Fast imorgon ska det i allafall inte regna så då kan jag defenifivt göra det. Skriver i eftermiddag/kväll när jag komit hem om hur det gick!
PUSS

Hej lägesen!

Hej, jag har inte skrivit på så länge ^^
Både tisdagen och Fredagen på swartling gick SUPERBRA! Tisdagen red jag Nogger, och Fredagen Mariska.
I lördags var jag hos Karro, men jag red inte för det regnade och blåste för mycket, och jag har inte tagit några bilder :(
Men på påsklovet ska jag va hos Karro mycket! Då kommer jag fota, hoppas det bara är fin väder och lite varmare!
Imorgon blire swartlings och rida Nogger barbacka, det r så himla kul, och det går SÅ BRA! :D Längtar! :3
Jag skriver på onsdag om tisdagen och kanske på torsdagen om lite lovplanering. JAG SK BÖRJA BLOGG PÅ RIKTIGT FRÅN OCH MED ONSDAG! Så ni som läser här får gärna kommentera MER! Och tjata och skriv till mig om ni vill att jag ska skriva annars är det inge kul.. det är ju anledningen till att jag inte skriver så mycket!
PUSS